PL EN UA
smak polskiej tradycji facebook

EKO Ogórki Kiszone z Beczki Dębowej

Ogórki kiszone to numer jeden w polskiej spiżarni. Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię. Nie ma drugiego warzywa, które by tak nadawało smaku, orzeźwiało i równocześnie gasiło pragnienie.

Kiszenie warzyw to jeden z najstarszych sposobów utrwalania produktów. Dzięki temu kwaszone warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, a także wzbogacają swój smak i aromat.
Do produkcji używane są ogórki pochodzące z upraw ekologicznych, przy których nie były stosowane chemiczne opryski przez minimum 3 lata.

Ogórek kiszony jest niskokaloryczny, bowiem jego 100 gram dostarcza zaledwie 12 kilokalorii. Oprócz tego, że odchudzają, ogórki przyczyniają się do szybszego usuwania toksyn z organizmu, działają moczopędnie oczyszczając organizm. Sok z ogórków jest wypróbowanym środkiem na reumatyzm i artretyzm.
Z ogórków kwaszonych można przygotować zupę, surówkę i sosy. Są także podstawowym składnikiem tradycyjnej sałatki jarzynowej, śledziowej, tatara oraz zrazów. Idealne jako zakąska do obiadu, do kanapek.

Produkt Ekologiczny (posiada Certyfikat wydany przez: BIOEKSPERT Sp. z o.o. - Jednostka Certyfikująca w rolnictwie ekologicznym upoważniona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi).

kod SPT-EKO-007
masa netto: 820/460g
ilość w zgrzewce: 6
Powrót do kategorii: Żywność, produkty ekologiczne

Produkt wykonany ręcznie

EKO Ogórki Kiszone z Beczki Dębowej

ilość:



Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. [X]