EKO Ogórki Kiszone z Beczki Dębowej
Ogórki kiszone to numer jeden w polskiej spiżarni. Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię. Nie ma drugiego warzywa, które by tak nadawało smaku, orzeźwiało i równocześnie gasiło pragnienie.
Kiszenie warzyw to jeden z najstarszych sposobów utrwalania produktów. Dzięki temu kwaszone warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, a także wzbogacają swój smak i aromat.
Do produkcji używane są ogórki pochodzące z upraw ekologicznych, przy których nie były stosowane chemiczne opryski przez minimum 3 lata.
Ogórek kiszony jest niskokaloryczny, bowiem jego 100 gram dostarcza zaledwie 12 kilokalorii. Oprócz tego, że odchudzają, ogórki przyczyniają się do szybszego usuwania toksyn z organizmu, działają moczopędnie oczyszczając organizm. Sok z ogórków jest wypróbowanym środkiem na reumatyzm i artretyzm.
Z ogórków kwaszonych można przygotować zupę, surówkę i sosy. Są także podstawowym składnikiem tradycyjnej sałatki jarzynowej, śledziowej, tatara oraz zrazów. Idealne jako zakąska do obiadu, do kanapek.
Produkt Ekologiczny (posiada Certyfikat wydany przez: BIOEKSPERT Sp. z o.o. - Jednostka Certyfikująca w rolnictwie ekologicznym upoważniona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi).
kod | SPT-EKO-007 |
masa netto: | 820/460g |
ilość w zgrzewce: | 6 |