EKO Maślaczki Gajowego - Maślaki Marynowane
Ekologiczne maślaki marynowane to doskonałej jakości grzyby, które zostały zebrane wyłącznie w polskich lasach.
Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, polepszaczy, barwników czy aromatów. Wszystkie użyte składniki: marchew, cebula, gorczyca dodatkowo poprawiają ich walory smakowe.
W przetworach wykorzystywane są wyłącznie wyselekcjonowane grzyby - najwyższej jakości z lasów w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne środki chemiczne. Dzięki temu mamy pewność, że nasze maślaki marynowane są w pełni naturalne i zdrowe.
Ekologiczne maślaki, zależnie od gatunku zawierają od 80% – 93% wody. Pozostałą część ich masy stanowią przede wszystkim białka. Są bogate w węglowodany, enzymy, sole mineralne, wapń, fosfor, żelazo, a także witaminy. Badania wykazały, że zawierają również związki antybiotyczne o cennych właściwościach bakteriobójczych.
Ekologiczne maślaki marynowane zostały przygotowane z myślą o zaspokojeniu najbardziej wymagających wielbicieli leśnego runa.
Produkt Ekologiczny (posiada Certyfikat wydany przez: BIOEKSPERT Sp. z o.o. - Jednostka Certyfikująca w rolnictwie ekologicznym upoważniona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi).
kod | SPT-EKO-019 |
masa netto: | 300g |
ilość w zgrzewce: | 6 |